VEGAN BANÁNOVÉ LÍVANCE

úterý, srpna 22, 2017

Jídlo, na kterém si opravdu ujíždím a mohla bych se jím ládovat od rána do večera jsou lívance. Zkoušela jsem už různé varianty, od těch nejjednodušších z hladké mouky, u kterých mám vždy jistotu, že se podaří, až po recepty, které by zvládl jen špičkový kuchař, při kterých jsem se nevyhla ani lívancům, které přímo z pánvičky letěly do koše. Nemůžeme chtít, aby se nám vše podařilo na poprvé a zvlášť u vaření platí, když nejde o život, nejde o nic. 

Dnes se s Vámi podělím o recept, který se stal v mé kuchyni stálicí a který zařazuji do svého jídelníčku každé ráno k snídani. Zvláštností tohoto receptu je, že do něj nepřidávám vajíčko, proto je vhodné i pro vegany. V dnešním receptu neuvádím přesné množství mouky, protože záleží na tom, pro kolik lidí lívance připravujete. 



                                                                          SUROVINY

                                                                       cizrnová mouka 
                                                                       rostlinné mléko
                                                              1/2 lžičky  kypřicího prášku
                                                                              skořice 
                                                                   1 rozmačkaný banán
                                                                         datlový sirup
                                                                         kokosový olej 

                                                                              POSTUP

Nejdříve si smícháme všechny suché ingredience dohromady. Následně přilejeme rostlinné mléko. Nedávejte ho moc, protože čím je těsto na lívance řidší, tím budou méně nadýchané. Také by se s řídkým těstem na pánvi hůře manipulovalo. Vše promícháme a přidáme rozmačkaný banán, datlový sirup dle chuti a vše opět promícháme. Těsto necháme 10 minut odstát. Poté opékáme na kokosovém oleji. 

                                                                                 TIP

Po vychladnutí lívance vrstvíme a potíráme marmeládou a bílým jogurtem. Pokapeme sirupem, dozdobíme ovocem, mandlemi, kešu oříšky a kakaovými boby.




                                               Věřím, že Vás recept zaujal a že i Vy jej vyzkoušíte.

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za každý komentář.